Berita Terbaru :

Kumpulan Puisi Cinta Bahasa Sunda Terbaru 2020

Sunday, June 16, 2013

 Kumpulan Puisi Cinta Bahasa Sunda Terbaru 2020


Anda orang sunda, di bawah ini ada beberapa rangkaian puisi bahasa sunda yang mungkin bisa dijadikan sebagai wawasan tambahan bagi para pembaca setia situs/blog Berbagi Hal Menarik Di Dunia. 

Kunjungi terus situs/blog sederhana ini akan selalu hadir menghibur anda sekalian !!

PUISI CINTA BAHASA SUNDA

Geter geter rasa katreusna..
Nganjung kana pusema kalbu..
Netep nanceub nurih kana sajeuroning rasa..
Amparan kahayang ngolebat ..
Nyipta rasa samanisna kadeudeuh…
Sakapeung jadi cimata ngumbara… 

PUISI BAHASA SUNDA TENTANG PERSAHABATAN

Kawan ku,
Lamun aya baraya kuring anu séjén diantara lanceuk sarta adi kuring éta pastilah kau
Baraya ku
Urang sarua menyusuri ombak leutik jikala pasang
Berpanas marahmay dibasa terik


Sahabat ku
Urang meureun waé kungsi menghempas ceurik duaan
Bertindih hésé babarengan
Bermandi késang tanpa jeda
Tapi kuring teu pan bisa atoh tampamu di taneuh anyar engké


Sahabat ku
Baris euweuh deui urang berdebat soal bulan
Moal kungsi deui berlomba memacu parahu di taneuh anyar meureun baris gersang tampamu


Sahabat ku

Sing percaya perpisahan ieu henteu mawa gumbira dina kuring
Tapi ieu kudu kujalani
Tapi jaga urang pan bersua deui, kalayan mengulang carita-carita urang kiwari.

 PUISI SUNDA TENTANG IBU

Di peuting anu tiis
Kalayan berselimut kasorangan
Kuterbangun melong wiati wiati kamar kuring
Terlintas di benak sosok engkau


Anu sok marengan kuring mapag isuk-isuk
Anu sok marengan kuring ngarasakeun panasnya sinar panonpoé
Anu sok marengan kuring nyaksian bulan sarta béntang


Sarta balik nganteur kuring ka dina saré anu panjang
Kabéh éta kiwari teu bisa deui kurasakan
Alatan ayeuna ku laér ti anjeun
Mekipun sabenerna ku teu bisa
Tapi ku yakin kabéh éta baris lekasan


Ibu………..
Kuring sono kalayan senyummu
Kuring sono jeung kaasih nyaah anjeun
Kuring sono kalayan belai lembutmu
Kuring sono baris pelukmu
Ku hayang kau weruh éta


Ibu……….
Kau sok aya
Dina unggal hembusan nafasku
Dina unggal léngkah suku kuring
Dina unggal naon anu ku gapai
Alatan kau kitu hartosna dina hirup kuring

PUISI SUNDA ROMANTIS

 
Waktu asa teu deui sanggup némbalan kiwari haté teu deui ngedalkeun
Sepi anu pageuh ngakeupsarta ngan kosong anu kutatap
Waktu rasa jadi beku hatipun ngarasa pilu
Hasrat anu terbelenggu kuingin kabéh berlalu
Kuring teu sanggup…
Kuring teu sanggup…
Sarta kuring teu hayang kau laér…


Dengarlah nyaah, sora haté kuring ngagero anjeun..
Rasakanlah nyaah, di dieu kuring mendambamu..
Ulah ingkeun kuring sorangan sarta kesepian,
Ku hayang Kau mngerti rarasaan ieu,
Alatan,,,
Ku yakin kaulah bagian ti hirup kuring…

PUISI BAHASA SUNDA TENTANG GURU

Manéhna saurang guru
Manéhna henteu saukur méré élmu tapi ogé harti pangalaman hirup
Hirup anu nyérélék pikeun cai alatan Manéhna baris ngomong


‘Bangunlah lamun kau terjatuh’
Manéhna nyaéta saurang Ayah ogé Ibu
Menyirami diri anjeun jeung kaasih nyaah ambéh kau tumuwuh subur alatan Manéhna ngomong


‘Cintailah sasama anjeun manusa kawas diri anjeun sorangan’
Manéhna nyaéta inohong badagti beribu-ribu inohong badag dunya
Mengharumkan ngaran bangsa tanpa lencana sarta Manéhna ngomong
‘Bikeun ngaran anjeun pikeun maranéhanana anu aya di jero kemelaratan’ 

PUISI BAHASA SUNDA TENTANG ALAM

Sagara dumadakan ramai
deburan ombak terseret angin
ka tengah samudera éta
keur di biwir basisir
jelema waé menari-nari

Sagara ngondang sehamparan gunung samudera
datanglah ti penjuru sagala
nempo kami menari
nyanghareupan ahir sodorkan cai
sabot awak bermandi peluh
tapi ulah suguhkan seudati

sabab manéhna geus mati
Datang, datanglah ti penjuru sagala
ramaikan sagara kami anu sepi
kalayan lagu anjeun anu sarat asih


Kumpulan Puisi Cinta Bahasa Sunda Terbaru 2013

 

Sumber: http://unik2x.blogspot.com

Salam Persahabatan
Terima Kasih Atas Kunjungan Anda

Related Posts :



Judul : Kumpulan Puisi Cinta Bahasa Sunda Terbaru 2020
URL : https://www.newblackgames.com/2013/06/kumpulan-puisi-cinta-bahasa-sunda.html
Di Bagikan oleh : Berbagi Hal Menarik Di Dunia
Pada Tanggal : Sunday, June 16, 2013
Jam : 5:24 PM

Terima Kasih Atas Kunjungan Anda

0 comments:

Post a Comment

 

© Copyright Berbagi Hal Menarik Di Dunia | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.